За Русия взривовете на газопроводите Северен поток и Северен поток 2 са

...
За Русия взривовете на газопроводите Северен поток и Северен поток 2 са
Коментари Харесай

Русия: Взривовете на газопроводите „Северен поток” са акт на международен тероризъм

За Русия гърмежите на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 "  са акт на интернационален тероризъм, съобщи през вчерашния ден на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от ТАСС.

" Както мнозина от вас си спомнят, още тогава (през септември предходната година) по принцип беше ясно кой може да стои зад този акт на интернационален тероризъм. За нас случилото се е тъкмо това ", посочи Небензя.
Прочетете още
Руският посланик съобщи още, че е важно отговорните за гърмежите на газопроводите " Северен поток " да понесат отговорност за стореното, за да не се стига до епоха на безпорядък.
" Шансът да се стигне до такава епоха е извънредно огромен, в случай че отговорните за детонациите на газопроводите " Северен поток " не бъдат открити и не понесат дължимото наказване ", сподели съветският представител.

Първоначалното разискване на съветския план за резолюция по отношение на гърмежите на газопроводите " Северен поток " демонстрира, че западните страни не са заинтригувани от обективно следствие на детонациите, съобщи Небензя на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Западните страни не демонстрират никакъв блян за съдействие с Русия по случая с гърмежите, сподели още непрекъснатият представител.

" Имаме огромни подозрения по отношение на успеваемостта, прозрачността и безпристрастността на следствията, които се водят понастоящем от редица национални юрисдикции. Не виждаме никакъв блян за съдействие от сътрудниците ", сподели Небензя.

Той означи, че Германия, Дания и Швеция  " са пренебрегнали изпратените до тях послания на ръководителя на държавното управление на Руската федерация (Михаил) Мишустин по отношение на присъединяване на представители на способените федерални органи на съветската изпълнителна власт и на " Газпром " в следствието ", а в отговор на " настояванията на генералната прокуратура на Руската федерация, отправени към съответните ведомства, бяха получени отводи ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР